Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Dear Abby

'Dear Abby' is de populairste probleemrubriek in de Verenigde Staten. Abby is vergelijkbaar met de rubriek 'Lieve Mona' vroeger in het weekblad Story. Dear Abby verschijnt al sinds 1956 in honderden tijdschriften. Hieronder een van de brieven die ooit geplaatst werd:

Ik ben een man van 29 en ik ben nu een jaar verloofd. Volgende maand ga ik trouwen. De moeder van mijn verloofde is niet alleen een lief mens met wie ik goed op kan schieten, ze is ook een hele aantrekkelijke vrouw. Omdat ze ons aan alle kanten helpt met de voorbereidingen van ons huwelijk, was ik laatst bij haar thuis om haar te helpen met de uitnodigingen.

Nadat we de uitnodigingen hadden doorgenomen, ging ze verleidelijk voor me zitten. Ze zei dat ik over een maand ging trouwen en dat ze voor die tijd nog met mij naar bed wilde. Vervolgens stond ze op, liep ze naar de slaapkamer en vertelde ze dat ik wist waar de voordeur was als ik weg wilde gaan.

Ik heb ongeveer vijf minuten gezeten tot ik er voor mijzelf uit was hoe ik het beste met de situatie om kon gaan. Ik ben de voordeur uitgelopen.

Daar trof ik mijn schoonvader aan die tegen mijn auto stond geleund. Hij glimlachte. Hij legde uit dat ze er zeker van wilden zijn dat ik de juiste persoon was voor hun dochter en dat ze daarom deze kleine ‘test’ hadden bedacht. Hij schudde mijn hand en zei dat ik geslaagd was.

Abby, moet ik nu mijn verloofde vertellen wat haar ouders gedaan hebben en dat ik vind dat de test tamelijk beledigend was? Of kan ik beter mijn mond houden over alles, inclusief over het feit dat de enige reden dat ik naar mijn auto liep was om condooms uit het dashboardkastje te halen? Verward Anoniempje

Waar of niet?
De brief mag misschien verzonden zijn aan 'Dear Abby': Abby heeft de brief nooit geplaatst. In maart 2005 ging het wel een keertje mis bij de brievenrubriek. Dear Abby nam een brief gebaseerd op een aflevering van The Simpsons serieus.

In de brief meldde een 34-jarige vrouw, tien jaar getrouwd met drie kinderen, dat ze van haar man 'Gene' voor haar verjaardag een bowlingbal had gekregen, 'met zijn initialen en met gaten naar de grootte van zijn vingers'. De vrouw vertelde verder dat ze ondanks het egoistische, hebzuchtige en onattente gedrag van haar man toch naar het bowlingcentrum was gegaan. Daar ontmoette ze Franco, een lieve en begripvolle man. Wat moest ze nu doen?

De brief werd met advies van Dear Abby opgenomen in de rubriek en verstuurd naar de afnemers. Een redacteur van een krant voelde nattigheid. Dit probleem leek precies op een aflevering van The Simpsons.

Er bestaat ook een variant van dit verhaal waar het niet de moeder maar de zus van de aanstaande echtgenote is, die gekleed in enkel een badjas de trap naar boven gaat, de badjas halverwege laat vallen en dan nogmaals de uitnodiging doet.
Copyright
Privacybeleid
Contact