Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Hermafrodiete bok

Op een geitenmelkbedrijf in het Groningse Broek is een hermafrodiete bok ontdekt. Bok Eenhorn heeft zowel uiers als testikels tussen zijn achterpoten en is dus niet alleen een van de betere dekbokken maar geeft ook nog eens melk. Dat maakten de eigenaren woensdag bekend.

Harrie van Duin en Annick Braspenning van geitenmelkbedrijf Duinhoeve zijn een beetje overrompeld door het verschijnsel. "Eenhorn blijkt behoorlijk bijzonder. We hebben er dus een heuse trekpleister bij."

De bok heeft al veel nageslacht voortgebracht maar daar is er niet een bij die de afwijking heeft geerfd. "Eenhorn blijft dus een vreemde eend in de bijt", aldus de eigenaren.

Volgens Egbert Kanis van de Wageningen Universiteit gaat het om een speling van de natuur. "Er schijnen beschrijvingen te zijn van eerdere identieke gevallen, maar ik ben het zelf nog nooit tegengekomen."

Waar of niet waar?
Zo stond het bericht in november 2006 in een aantal kranten. Interseksualiteit is zowel bij mensen als bij dieren een normaal, maar zeldzaam, verschijnsel. Hoewel het artikel verder geen antwoord geeft op de vraag of de 'geit met kloten' in staat is zichzelf te bevruchten, lijkt het erop dat het werkelijk waar is.

Copyright
Privacybeleid
Contact