Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Godfried Bomans en Marlene Dietrich

Godfried Bomans Godfried Bomans was vooral bekend als schrijver, maar ook op televisie was Bomans een graag geziene gast. Een van Bomans' eerste tv-optredens was in 1961, toen Bomans het Grand Gala du Disque presenteerde.

Het Grand Gala du Disque kwam uit de koker van muziekkenner Willem Duys. Het leek hem een goed idee om ieder jaar een muziekprijs uit te reiken aan artiesten. De latere Edisons zijn voortgekomen uit het Grand Gala du Disque.

Het gala werd in 1961 voor het eerst live uitgezonden op televisie. Het werd een memorabele avond. Dat kwam voor een deel door het jonge medium televisie. Grote shows zoals het Grand Gala du Disque waren nieuw op tv. Memorabel was ook presentator Godfried Bomans.

Bomans was behoorlijk zenuwachtig en om zijn zenuwen de baas te blijven nam hij achter de schermen af en toe een glaasje jenever. Of het hielp tegen de zenuwen is onbekend, maar feit is wel dat de presentatie van Bomans steeds losser werd.

Toen Godfried Bomans aan het eind van de ruim twee uur durende uitzending wereldster Marlene Dietrich aan moest kondigen verzuchtte hij lispelend: "Had mijn vrouw maar een zo'n been."

Copyright
Privacybeleid
Contact