Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
De betonnen Cadillac


Een chauffeur van een betonmortelwagen verdenkt zijn vrouw van overspel. Op een dag dat zijn vrouw dacht dat hij erg ver weg was, rijdt hij langs zijn eigen huis om te kijken wat zijn vrouw uitspookt.

En jawel: voor de deur staat een splinternieuwe Cadillac Convertible. De jaloerse echtgenoot aarzelt niet en giet de auto van de vermeende minnaar meteen vol met cement.

Op het moment dat hij zijn truck weer in wil stappen en wegrijden, komt zijn vrouw naar buiten rennen. Jarenlang heeft ze gespaard om haar echtgenoot het cadeau van zijn leven te geven: Een Cadillac Triumph Convertible.

Waar of niet waar?
Deze klassieke legende is hoogstwaarschijnlijk niet waar, al claimt de Urban Legends Website van Snopes dat er in 1960 in de Denver Post een kranten-artikel stond dat aan de basis van het verhaal zou kunnen staan.

Dit verhaaal was in Nederland een tijdje bekend door een commercial van Centraal Beheer. Het verhaal gaat overigens dat ze er bij Centraal Beheer helemaal niet blij mee waren dat hun commercial een broodje aap-verhaal bleek te zijn. De verzekeraar hoorde pas toen de commercial op TV werd uitgezonden dat het reclamebureau helemaal niet zo creatief was geweest, maar gewoon een bestaand verhaal had gebruikt.

Copyright
Privacybeleid
Contact