Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.





Caesars wraak

Gaius Julius Caesar was wellicht de beroemdste heerser die het oude Romeinse Rijk gekend heeft. Als briljant militair strateeg en als leider van de Roomse republiek verzekerde Caesar zich van een plek in de wereldgeschiedenis. Maar voor het zover was had Caesar al een bewogen leven achter de rug.

Op 25-jarige leeftijd valt Caesar tijdens een bootreis van Rome naar het eiland Rhodos in handen van Siciliaanse zeerovers. De piraten eisen voor de vrijlating van Caesar een losprijs van 20 talenten.

Julius Caesar Caesar is ontsteld. "Weten jullie niet wie jullie voor je hebben?" Caesar zelf raadt de piraten aan het losgeld te verhogen naar 50 talenten.

Zo gezegd zo gedaan. Terwijl Caesar als gevangene bij de piraten blijft, reist zijn gevolg terug naar Rome om het losgeld op te halen.

Caesar zint, tot groot vermaak van de piraten, op wraakplannen. Caesar vertelt de piraten dat hij ze allemaal zal oppakken wanneer hij eenmaal is vrijgelaten. De piraten wuiven dit weg als een goede grap.

Na veertig dagen wordt het losgeld betaald en komt Caesar vrij. Het eerste dat hij doet wanneer hij weer in Rome is, is het bijeenbrengen van een oorlogsvloot. Binnen een maand heeft hij alle piraten gevangen.

Caesar ziet er persoonlijk op toe dat de meeste van hen gekruisigd worden.





Copyright
Privacybeleid
Contact