Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

de condooms van Churchill

Chuchill Britse soldaten ontdekten tijdens de Tweede Wereldoorlog al snel dat ze de loop van hun geweer droog konden houden door er een condoom overheen te schuiven. Dat was handig om het geweer te beschermen tegen water (bij zee) of ijs (in de winter).

Er was echter een klein probleempje: de condooms die door het leger ter beschikking waren gesteld ter voorkoming van geslachtsziekten, waren te klein voor de grotere typen geweer. Er werd daarom bij het Britse Ministerie van Oorlog een verzoek ingediend om extra lange condooms van 30 centimeter lengte te leveren.

Het ministerie wist niet goed wat ze met de curieuze vraag aan moesten, en legden de kwestie voor aan premier Winston Churchill. Chuchill ging akkoord. Op twee voorwaarden. Op de eerste plaats moest er op de extra lange condooms komen te staan 'Voor gebruik van Britse soldaten'. Op de tweede plaats moesten de condooms aangeduid worden als "small".

Het verhaal kent een variant:
Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog stonden de Russen en Amerikanen tegenover elkaar. De Russen klaagden dat ze te weinig condooms hadden voor de manschappen en of de Amerikanen er niet wat over hadden. Toen dit Churchill ten ore kwam zou hij gezegd hebben: lever ze maar, lengte 25 cm en zet er op Texas Medium (wat een bestaand merk is overigens).

Copyright
Privacybeleid
Contact