Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Poezen-cycloop


Het lijken mythische figuren, maar cyclopen bestaan echt! Op deze foto zie je Cy, een jong poesje dat op op 28 december 2005 geboren werd. De poezen-cycloop werd geboren met maar een oog en zonder neus in het Amerikaanse Redmond. Het jonge poesje stierf na een dag.

Waar of niet waar?
De foto, die door persbureau Associated Press verspreid werd, is authentiek. Hoewel de foto op internet met de nodige skepsis begroet werd en door veel mensen werd afgedaan als bewerkte foto, verzekert Tom Stathis van Associated Press dat er niet gerommeld is met de foto.

De foto van Cy (een afkorting van Cycloop) werd door eigenaar Traci Allen genomen voor het poesje bezweek aan de zeldzame afwijking holoprosencephaly, die ervoor gezorgd heeft dat ze slechts een oog heeft.

Veel mensen hebben na het zien van de foto aangeklopt bij persbureau AP met de mededeling dat het persbureau zich heeft laten bedotten: kittens hebben hun ogen na de geboorte dicht. Biologen melden dat dat in verband met de medische afwijking hier blijkbaar niet zo is.

AP heeft inmiddels een medewerker naar Traci Allen in Redmond gestuurd. Het overleden poesje werd in de vriezer van Allen bewaard. Samen zijn zij naar een dierenarts gegaan die schriftelijk verklaart dat het poesje werkelijk slechts een oog heeft en zij er ongeschonden uitziet.

Copyright
Privacybeleid
Contact