Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Het verdwenen dochtertje

Een Duits echtpaar bezocht vorig jaar samen met hun kleine kinderen het pretpark Eurodisney bij Parijs. Op een gegeven moment verdwijnt het jongste dochtertje van het gezin, Nadja, spoorloos. De ouders zoeken het hele park door, maar als ze na een half uur hun dochter nog niet gevonden hebben, schakelen ze de bedrijfsleiding in. Die plaatst de ouders samen met enkele beveiligingsmedewerkers aan de uitgang van het park.

Na een half uur ziet de moeder een meisje lopen dat aan iedere arm wordt meegetrokken door een echtpaar. Het kind draagt dezelfde schoenen als haar dochter. De moeder twijfelt in eerste instantie omdat haar dochter blond haar heeft, en dit meisje donkerbruin haar. Ook draagt dit meisje andere kleren. Maar als het meisje haar moeder ziet kijken, rukt ze zich los en rent ze naar haar ouders. De man en de vrouw proberen inmiddels weg te komen maar worden gepakt door de veiligheidsmensen.

Ze vertellen de politie dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Het kidnappen van een kind leek hun de enige oplossing. Ze hadden het meisje meegenomen naar de toiletten en haar daar andere kleren aangetrokken en haar haren geverfd.

Waar of niet waar?
Niet waar. De Volkskrant is enorm op zijn bek gegaan nadat ze dit verhaal, door de Vlaamse journalist Jan Haerynck, als nieuwsreportage plaatsten. Het TROS-programma 'Vermist' ging naar aanleiding van het artikel op onderzoek uit en ontdekte al heel snel dat er niets van het verhaal waar was.

Dat de Volkskrant zich zo heeft kunnen laten bedotten is werkelijk onvoorstelbaar. Het is een van de bekendste broodje aap verhalen die er bestaan en het verhaal is al jaren in omloop.

Bovendien schrijft Jan Haerynck in het gewraakte artikel zelf: "Te vaak zijn pretparken het doelwit van indianenverhalen over organenmaffia en georganiseerde kinderhandel."

Copyright
Privacybeleid
Contact