Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Het paspoort van Dan Brown

Volgens een artikel in de New York Times kan schrijver Dan Brown inmiddels niet meer normaal met het vliegtuig reizen omdat gangpaden verstopt raken met fans die een praatje willen maken over de Da Vinci Code of een handtekening willen hebben.

Toen de Da Vinci Code net uit was, was de roem van Dan Brown nog niet zo heel groot en kon hij nog wel normaal reizen met het vliegtuig. Op een keer kwam Brown er op het vliegveld achter dat hij zijn paspoort was vergeten.

Sinds de aanslagen van 11 september zijn de controles op vliegvelden in de VS aanzienlijk aangescherpt en hoewel het een binnenlandse vlucht was, liet de betreffende veiligheidsagent zich niet zomaar overbluffen toen de persoon voor hem meldde dat hij een beroemd schrijver was en echt mee moest, ook al had hij geen paspoort bij zich.

Regels zijn regels en iedere boerenlul kan wel melden dat hij een beroemd schrijver is, vond de veiligheidsbeambte.

Op dat moment stapte een andere passagier naar voren, met in zijn hand een exemplaar van de Da Vinci Code. De agent bekeek de foto van de auteur op de achterflap eens goed en liet Dan Brwon vervolgens instappen.

Copyright
Privacybeleid
Contact