Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Gevaar op de weg

Fakers Provinciale wegen staan erom bekend dat er te vaak door teveel automobilisten te hard wordt gereden. Na het zoveelste ongeluk als gevolg van een te hoge snelheid op zo'n weg, besluit de politie van een bepaalde stad iets aan het probleem te doen.

Het probleem is alleen dat het korps te weinig mankracht heeft om permanente snelheidscontroles uit te voeren. Wat nu?

Een van de agenten komt daarop met het luminieuze idee om een oude politieauto langs de kant van de weg te zetten, met daarin een etalagepop die is aangekleed als agent. Zo gezegd, zo gedaan.

Fakers De truc werkt, maar slechts een tijdje. Automobilisten hebben al snel door dat er geen echte agent in de auto zit, en racen zonder vaart te minderen langs. Een aantal jongeren uit de buurt maakt er een sport van om iederer keer op de auto te schieten wanneer ze met een vaartje van 140 kilometer per uur langsrijden. Al snel is de auto doorzeefd met kogels.

Als de jongeren na een week weer langskomen, zien ze van ver af al dat de doorzeefde politieauto verdwenen is. In plaats daarvan staat er een gloednieuw exemplaar. De jongens mikken en schieten zoals gebruikelijk op de auto.

Terwijl ze voorbij razen, zien ze dat er dit keer een echte agent uit de auto strompelt, terwijl het bloed uit zijn wonden stroomt.

Waar of niet waar?
Fakers Dit verhaal dook eind jaren negentig voor het eerst op op internet, waar verhalen over de strijd tussen wegpiraten en agenten het altijd goed doen. Er zijn vooralsnog geen bewijzen voorhanden dat het voorval werkelijk gebeurd is.

Zoals je aan de foto's bij dit verhaal kunt zien, worden er in verschillende landen wel namaak-auto's ingezet in de strijd tegen wegpiraten.

Het verhaal hierboven heeft overigens nog een milde variant. Wanneer mensen doorkrijgen dat het om een etalagepop gaat, besluit iemand de pop uit de auto te halen en hem bovenop de politieauto neer te zetten met een sigaret in zijn ene hand, en een kop koffie in zijn andere hand.

Copyright
Privacybeleid
Contact