Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Bob Geldof tijdens Live Aid

bob Geldof, di en Charles
Bob Geldof staat niet alleen bekend om zijn enorme overtuigingskracht en dadendrang, maar ook vanwege zijn grove taalgebruik. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bekendste citaat van Geldof een uitspraak is die hij tijdens Live Aid voor twee miljard televisiekijkers gedaan zou hebben: "Give me your fucking money!"

Ironisch genoeg heeft Geldof dat nooit gezegd. In werkelijk zei hij: "You have to give us your money, so call now! Give us the money!!" Toen de presentator hierna voorstelde om het adres te geven waar mensen via de post geld konden sturen, reageerde Geldof met: "fuck the address."

De opmerking leverde Geldof een schriftelijke berisping op van de directie van de BBC wegens het gebruik van het woord 'fuck'. Toen een tv-verslaggever vroeg naar een reactie kreeg hij een kort maar duidelijk antwoord: "Fuck em!"

Eerder op de dag had Geldof ook al indruk gemaakt met zijn taalgebruik. Prins Charles en Lady Diana waren aanwezig bij de opening van Live Aid. Lady Diana werd door Geldof voorgesteld aan alle artiesten die optraden in het Wembley stadion. Die stonden eerbiedig als kleine kinderen in de rij te wachten tot Lady Diana hen een handje gaf.

"Dit is Nick Kershaw", zei Geldof toen ze bij de Engelse zanger waren aangekomen. "Ik weet wel wie hij is hoor", antwoordde Diana. "Ik wist alleen niet dat hij zo klein was."
Geldof: "Yeah. He's a fucking midget."

Lady Diana liep overigens rond met een boeketje bloemen van 2,99 dat Geldof even daarvoor door een medewerker in vliegende vaart bij een tankstation op de hoek had laten halen. Het prijsje zat er nog op.

Ook prins Charles, en diens zoon prins William, kregen te maken met het taalgebruik van Geldof. Begin jaren negentig was Bob Geldof te gast op Kensington Palace om het met prins Charles te hebben over schuldenverlichting voor Afrika.

De jonge prins William liep ook rond in de kamer waar Geldof en Charles zaten. William bekeek Geldof eens goed en zei toen tegen zijn vader: "hij is vies! Zijn haar zit in de war en zijn schoenen zijn nat!"

Geldof was niet onder de indruk: "Shut up, you horrible boy".

Copyright
Privacybeleid
Contact