Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Engelenglimlach

De metro is in Belgie een niet al te veilige plek. Zeker 's avonds niet. De laatste tijd hebben jonge vrouwen helemaal reden om ongerust te zijn.

Een stel jongeren achtervolgt vrouwen, bedreigt ze met een mes en stelt ze voor de keuze: groepsverkrachting of engelenglimlach. Alle vrouwen kiezen natuurlijk voor de engelenglimlach.

Hierna wordt het gezicht van de vrouw van oor tot lip aan beide kanten opengesneden. Om er zeker van te zijn dat er een litteken achterblijft dat niet meer weggaat, wordt er zout in de wond gestrooid.

Waar of niet waar?
Niet waar. Belgie is een tijd lang totaal in de ban van dit verhaal geweest. Verschillende kranten gingen naar aanleiding van de talrijke verhalen op onderzoek uit om het waarheidsgehalte van het verhaal te onderzoeken, dat zich in Aalst, Hasselt, Brussel, Gent en tal van andere steden zou hebben afgespeeld.

De Gentenaar meldt:
"De politie verspreidde vorige week een eerste keer een bericht dat dit verhaal op pure nonsens berust. Bij de politie, noch bij de parketten, noch in de ziekenhuizen zijn er meldingen geweest van dergelijke feiten. Na enkele dagen van relatieve rust worden de politiediensten nu opnieuw overrompeld met vragen van ongeruste vrouwen, ouders en schoolinstellingen."

Het verhaal is inmiddels ook in Nederland opgedoken. Ook hier gingen mensen, en ook de politie, er in eerste instantie van uit dat dit waar gebeurd was. De politie weet inmiddels dat het een hoax is.

Copyright
Privacybeleid
Contact