Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

De bijrol van George Harrison


George Harrison is vooral bekend als gitarist van de Beatles en popartiest. Weinig mensen weten dat hij in de jaren tachtig ook nog een bijrolletje had in de Monty Python-film 'Life of Brian'.

John Cleese, Michael Palin en de andere mensen achter Monty Python liepen al een tijdje rond met het idee om een humoristische film te maken over het leven van Jezus. Er lag een script en feitelijk zou er met filmen begonnen kunnen worden. Helaas durfde geen enkele geldschieter zich te branden aan een film waarin, naar men aannam, ernstig de spot gedreven zou worden met Jezus Christus.

Michael Palin wist dat George Harrison een grote fan was van Monty Python. Ten einde raad schreef hij de ex-Beatle een briefje met de vraag of hij zin had om het project financieel te ondersteunen. Harrison negeerde het advies van zijn boekhouders en financieerde vrijwel de gehele film.

Tijdens de opnamen kwam George Harrison een dagje kijken op de set om te zien wat er met zijn geld gebeurde. De opnamen van 'Life of Brian' vonden plaats midden in de woestijn van Tunesie. Buiten de cast van de film waren er maar weinig mensen rond de filmset aanwezig. De komst van Harrison kwam dan ook als geroepen.

George Harrison arriveerde net op het moment dat er figuranten nodig waren voor een scene waarin het huis van Brian en zijn moeder bestormd wordt door gelovigen. Harrison kreeg een jelaba aan (een baard had hij al) en werd meteen voor de camera gegooid.

Overigens is het met de investering van George Harrison wel goedgekomen. 'Life of Brian' staat nog steeds in de top 10 van meest succesvolle Britse films aller tijden.

Copyright
Privacybeleid
Contact