Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
"Jezus was kaal en had een bochel"

Hoe zag Jezus eruit? Vraag het een willekeurige gelovige en hij zal je antwoorden dat het een best wel knappe, slanke man was van ongeveer 1m80 met een baard en halflang donkerbruin hippie-haar.

jezus Uit oude Romeinse archieven komt echter een heel ander beeld naar boven. In de tijd dat de Romeinen Judea bezetten, werd bij gebrek aan fotografie van iedere gearresteerde crimineel een nauwkeurige beschrijving opgetekend. Ook van verdachte Jezus C. werd na zijn arrestatie op de tempelberg een signalement opgetekend.

Veel van deze beschrijvingen zijn bewaard gebleven en bevinden zich in het archief van een historisch museum in Rome. Ook de beschrijving van Jezus' uiterlijk. Hieruit komt een heel ander beeld naar voren.

Volgens de Romeinen was Jezus bijna kaal, had hij een bochel en was hij zelfs voor zijn tijd erg klein. Met zijn 1m47 was Jezus nauwelijks groter dan een dwerg. Het Romeinse signalement meldt verder dat Jezus een erg grote neus had, een extreem brede mond en doorlopende wenkbrauwen. Vroeg christelijke teksten ondersteunen de Romeinse beschrijving. In de eerste eeuwen na christus was het een bekend gegeven dat Jezus erg lelijk was.

Waar of niet waar?
Niet waar. Een dergelijk Romeins archief bestaat niet. Het verhaal wordt genoemd in het boek 'Jezus van Nazareth' van Erik van Ree. Maar het verhaal is dus niet waar.

Copyright
Privacybeleid
Contact