Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Maak van je poes een schilderij

Het is een nieuwe rage die is over komen waaien uit Nieuw Zeeland: Beschilder je huisdier en maak van je poes een schilderij. Het lijkt een beetje op body-painting, maar in plaats van het schilderen van de huid, wordt hier de vacht van poezen beschilderd, aldus een e-mailbericht dat in grote aantallen wordt rondgestuurd.

Maar niet iedereen is ervan overtuigd dat dit wel zo leuk is. Via het al eerder genoemde mailbericht wordt dierenliefhebbers opgeroepen om in actie te komen. Want: "Dit is een vorm van dierenmishandeling die we niet kunnen toestaan!!! Het is gevaarlijk en vernederend!"

Waar of niet waar?
Nadat eerder foto's van Bonsai-poesjes voor ophef zorgden, zijn het nu foto's van beschilderde poezen waardoor dierenliefhebbers alarm slaan. Maar net zoals eerder de Bonsai poesjes niet bleken te bestaan, zijn ook de foto's hierboven niet echt.

De foto's komen uit het humoristische kunstboek 'Why Paint Cats' van de Nieuw-Zeelanders Burton Silver en Heather Busch. Dit duo was eerder verantwoordelijk voor bestsellers als 'Why Cats Paint' (1994) en 'Dancing with Cats' (1999).

In 'Why Cats Paint' wordt lezers uitgelegd hoe zij hun poes kunnen leren om gevoelens op het schildersdoek vast te leggen. Dankzij 'Dancing with Cats' kunnen mensen leren dansen met hun poezen.

Terug naar de foto's hierboven. Er werden geen poezen ondergeschilderd voor het maken van de foto's. Via het fotobewerkingsprogramma Photoshop zijn de foto's gemanipuleerd.

Copyright
Privacybeleid
Contact