Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Noem je dat kip?

De fastfoodketen KFC hoort al jaren bij de Amerikaanse traditie. Inmiddels duiken er ook in Nederland steeds meer vestigingen op. Tijdens een recente studie over KFC aan de Universiteit van New Hampshire, kwamen de onderzoekers schokkende feiten tegen.

Noem je dat kip? Het was al wat mensen opgevallen dat de fastfoodreus haar naam had gewijzigd. Kentucky Fried Chicken werd KFC. In eerste instantie werd gedacht dat de naamsverandering te maken had met de "fried" voedselzaak. Ten onrechte. Nu is duidelijk wat de werkelijke reden is.

Kentucky Fried Chicken heet KFC omdat de keten het woord 'kip' niet meer mag gebruiken. KFC gebruikt geen echte kippen, maar genetische gemanipuleerde organismen. Deze zogenaamde "kippen" worden in leven gehouden doormiddel van slangetjes in hun lichamen om het bloed en voeding door hun lichaam te pompen. Ze hebben geen bek, geen veren, en geen voeten. Hun botstructuur is dramatische gekrompen zodat ze meer vlees produceren.

Voor KFC scheelt dit natuurlijk een hoop geld in de productie kosten. Er hoeven geen veren geplukt te worden en geen bek of poten verwijdert te worden. De overheid heeft KFC opgelegt al de menukaarten te veranderen, ze mogen nergens meer het woord kip noemen. Samen kunnen we er misschien voor zorgen dat KFC weer echte kip gaat gebruiken in plaats van genetische gemanipuleerde organismen.

Waar of niet waar?
Het verhaal Het verhaal is niet waar. De naamsverandering heeft te maken met de internationale aspiraties van KFC. Met een cynische ondertoon zou je eraan toe kunnen voegen dat KFC gelukkig nog steeds gewoon legbatterij-kippen gebruikt voor de productie van haar vlees.

Het is overigens wel zo dat er wereldwijd op grote schaal door wetenschappers wordt geexperimenteerd met de productie van vlees zonder dat er dieren aan te pas komen. Het zal echter nog wel een tijdje duren voordat dit 'vlees' werkelijk op de markt komt.

Copyright
Privacybeleid
Contact