Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Theo Koomens dubbele agenda

Theo Koomen Radioreporter Theo Koomen was in de jaren zestig een populair en veelgevraagd spreker in het schnabbelcircuit.

Verstrooid als hij was had Koomen op een bepaalde avond een dubbele afspraak staan. Koomen besloot zelf naar de ene schnabbel te gaan en de ander toe te spelen aan Kees Jansma, destijds een jong aanstormend talent bij 'Langs de Lijn'.

Koomen belde Jansma op en vertelde van de schnabbel in de provincie. "Het is een leuke klus en het levert je ook nog eens 500 gulden op. Ik heb ze al gebeld om te zeggen dat ik helaas niet kon komen en dat ik jou zou vragen. Het geld maak ik naar jou over zodra ik het binnen heb."

Kees Jansma zag het wel zitten. De schnabbel bestond uit het geven van professioneel commentaar tijdens een sport-evenement van een personeelsuitje. Dat klonk niet al te moeilijk en 500 gulden voor een paar uur werk was bovendien dik betaald.

Jansma deed wat er van hem gevraagd werd. Na afloop kwam de directeur van het bedrijf naar hem toe om hem te bedanken. Het was jammer dat Theo Koomen niet kon komen, maar Jansma was een prima vervanger geweest, vertelde de man. "Vind je het erg als ik je nu contant uitbetaal?" vroeg de directeur.

Jansma had geen bezwaar, waarop de man Kees Jansma een envelop gaf met twintig briefjes van honderd. "Tweeduizend gulden. Het bedrag dat we met Theo hadden afgesproken."

Copyright
Privacybeleid
Contact