Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
The lady vanishes


Op weg van India terug naar Engeland, besloten een meisje en haar moeder in Parijs over te blijven omdat de moder zich niet goed voelde. Zodra ze hun intrek hadden ingenomen in een hotel, liet het meisje de hoteldokter ontbieden.

Na de moeder te hebben onderzocht, schreef deze een recept uit dat alleen verkrijgbaar was bij een apotheker aan het andere eind van de stad.

Toen het meisje na een paar uur terug kwam met het medicijn, trof ze in haar kamer een onbekend echtpaar aan dat hogelijk verbaasd stond van haar verhaal. Denkend dat ze zich vergist had probeerde ze het een verdieping hoger en daarna een etage lager. Zonder resultaat.

Bij de hotelreceptie werd haar beleefd maar beslist gezegd dat er een misverstand in het spel moest zijn. Men beweerde zelfs haar nooit eerder te hebben gezien.

Hoewel het meisje het hotel duidelijk herkende, kon zij niets bewijzen. Ze moest tenslotte verder reizen naar Engeland. Haar moeder heeft ze nooit teruggezien.

Waar of niet waar?
Een mooi en verzonnen verhaal. Het verhaal is in 1950 verfilmd met Dirk Bogarde en Jean Simmons in de film 'So Long at the fair'. Het zou gebaseerd zijn op feiten, maar dat kan nergens bevestigd worden.

Copyright
Privacybeleid
Contact