Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Freddy Mercury loopt een blauwtje

Midge Ure De drijvende kracht achter Live Aid was natuurlijk Bob Geldof, op dat moment in 1985 vooral bekend als zanger van de Ierse band de Boomtown Rats. Hij had een half jaar eerder samen met Midge Ure van Ultravox de Band Aid-single 'Do they know it's christmas' georganiseerd.

Midge en Bob begonnen samen aan de organisatie van Live Aid, maar de bescheiden Midge Ure kwam steeds meer in de schaduw van de flamboyante en dominante Geldof te staan. Uiteindelijk leverde Midge Ure teleurgesteld slechts een beperkte bijdrage aan de organisatie van Live Aid.

Op de dag van Live Aid werd Midge achter de coulissen benaderd door een meer dan flirterige Freddie Mercury. Midge Ure: "Freddie kwam naar mij toe, schudde mijn hand en begon een praatje. Na twee minuten hield hij mijn hand nog steeds vast. Iets verderop zaten de bandleden van Status Quo. Zij kwamen niet meer bij van het lachen."

Freddie Mercury had het vaste voornemen om Midge Ure te verleiden. Helaas was zijn taktiek niet zo handig. "Ik weet wel wie jij bent hoor. Jij bent die schattige jongen van de Boomtown Rats."

Midge: "Ik heb hem toen gezegd dat hij er naast zat: 'Sorry Freddie. Ik ben die schattige jongen van Ultravox.'"

Copyright
Privacybeleid
Contact