Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Bono flipt

Wembley U2 was in 1985 nog niet de superband die het tegenwoordig is. Dat veranderde door het optreden van Bono en de zijnen op Live Aid, al had Bono na zijn optreden het idee dat hij het volledig verknald had en uit de band gegooid zou worden.

Wat gebeurde er: U2 zou oorspronkelijk drie nummers spelen, maar Bono 'flipte' halverwege het tweede nummer: Bad. Bono zei later dat hij opeens realiseerde dat hij de afstand tussen hemzelf en het publiek te groot vond. Dus gooide hij zijn microfoon neer, en ging op zoek naar iemand uit het publiek om mee te dansen. Wembley

Terwijl Bono vier meter omlaag sprong op zoek naar een danspartner, speelde de rest van de band ondertussen onverstoorbaar verder. Het duurde ruim drie minuten voor Bono weer een beetje bij zinnen kwam en terugklauterde richting podium.

"Wij wisten op dat moment totaal niet wat er aan de hand was", aldus drummer Larry Mullen jr. "We konden Bono niet zien en wisten niet of hij gevallen was en of hij nog terug zou komen. We stonden net op het punt om een eind aan het nummer te maken toen we hem op een laddertje weer omhoog zagen komen. Wembley

Terug op het podium besloot Bono dat hij zin had in een singalong met het publiek, dus binnen het muzikale thema van Bad gebruikte hij onder andere 'Satelite of Love', 'Ruby Tuesday' en 'Walk on the wild side' om samen met 75.000 mensen te zingen.

Met een "Thank you. God bless you" verliet Bono hierna met gebogen hoofd het podium terwijl de band het nummer na bijna 13 minuten eindelijk afsloot. Bono was er vast van overtuigd dat hij het verknald had. Door zijn gedrag hadden ze hun hit-single 'Pride' niet kunnen spelen.

De rest van de band was direct na afloop inderdaad behoorlijk pissig op Bono, maar dat veranderde nadat iedereen de band complimenteerde met hun geweldige optreden. De verkoop van U2-platen verdubbelde en de band had wereldwijd haar naam als live-band gevestigd.

Copyright
Privacybeleid
Contact