Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Voor de leeuwen

Een oppasser in een dierentuin voert 's ochtends de leeuwen. Het valt hem op dat de beesten weinig honger hebben en zich wat loom gedragen. Vreemd, want normaal eten ze goed.

"Straks even de dierenarts langssturen", denkt de verzorger nog als hij het leeuwenverblijf verlaat. Dan ziet hij ineens een keurig opgevouwen stapeltje kleren bij het hek liggen met een briefje erop.

"Sorry voor de rommel", leest hij. De oppasser snapt het nog niet helemaal, maar als hij nog eens goed in het hok kijkt wordt alles hem duidelijk: De afgekloven botten van de zelfmoordenaar liggen her en der verspreid.

Waar of niet waar?
E-mailbijdrage van Vincent Lous die het verhaal een tijd geleden in de Aktueel zag staan. In het online archief van de Telegraaf stond het volgende:

Man pleegt zelfmoord in leeuwenkooi
Een 27-jarige man heeft zich in de Duitse stad Neurenberg letterlijk voor de leeuwen gegooid.

Toen medewerkers van de dierentuin 's ochtends de leeuwen kwamen voeren, bleken zij al te hebben gegeten. De leider van de troep, Khalif, hield zittend op het afgekloven lichaam drie wijfjes op afstand.

De politie denkt dat de man vanaf de muur om het leeuwenverblijf via de gracht zijn dood tegemoet heeft gezwommen. Hij overleed aan bloedverlies. Zijn rechteronderbeen was vanaf de knie geheel opgegeten.

De man droeg alleen een T-shirt. De rest van zijn kleding lag netjes opgevouwen buiten het hek. Daar vond de politie ook een ketting met een hangertje van een opengesperde leeuwenbek.

Copyright
Privacybeleid
Contact