Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Theo Maassen steelt de Uefa-cup

Cabaretier Theo Maassen komt uit Eindhoven. En Eindhoven is de beste stad ter wereld. "Het enige goede dat uit Amsterdam komt, is de trein naar Eindhoven", zei hij ooit. Als echte Eindhovenaar is Maassen een groot fan van PSV.

Theo Maassen Toen Theo Maassen voor opnames van de tv-serie All Stars in het PSV-stadion ooit de Uefa-cup in handen kreeg die PSV in 1978 won, kon hij het niet laten om de cup mee naar huis te nemen.

In een interview vertelde Maassen later hoe dat in zijn werk ging. "Ik speelde zo’n mannetje; een steward. Iemand die daar een beetje rondloopt. Ze hadden voor de gelegenheid een kastje in elkaar getimmerd en er een paar prijzen in gezet."

"Ik pakte die cup op, hield hem boven mijn hoofd en liet hem voor de gein in een plastic tas zakken. Ik keek om mij heen: "Kijk eens, jongens. Ik steel de UEFA-cup!" Maar iedereen was aan het werk. Niemand zag wat ik had gedaan. Toen ben ik er maar mee naar buiten gelopen."

De consternatie bij PSV was groot. Zoveel prijzen heeft PSV tenslotte nou ook weer niet. Ook Theo Maassen zat met de diefstal in zijn maag.

"Het was gewoon een geintje, maar ik wist ook niet zo goed hoe het verder moest. Uiteindelijk heb ik die beker na een halfjaar in 'Studio Sport' teruggegeven."

Copyright
Privacybeleid
Contact