Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

A night in Casablanca

Toen filmmaatschappij Warner Brothers er achter kwam dat de Marx Brothers een film aan het opnemen waren met de titel 'A night in Casablanca', dreigden ze onmiddellijk met een rechtszaak. Volgens de studio leek de titel 'A night in Casablanca' teveel op de titel 'Casablanca'; de film met Ingmar Bergman en Humphrey Bogart die Warner Brothers een paar jaar daarvoor had uitgebracht.

De Marx Brothers vonden dreigen met een rechtszaak belachelijk. Volgens hen zou het publiek heus wel het verschil zien tussen Igman Bergman en Groucho Marx.

Groucho dreigde vervolgens om een tegen-rechtszaak te beginnen tegen Warner Brothers wegens het gebruik van de naam 'Brothers'. De Marx Brothers waren ouder dan de Warner Brothers en hadden dus als eerste recht op het gebruik van die naam, redeneerde Groucho.

Uiteindelijk werd de zaak in de minne geschikt en werden beide rechtszaken afgeblazen. Maar dat het Groucho toch dwarszat bleek een paar jaar later.

Toen Warner Brothers een film uitbracht met de titel 'Night & Day', schreef Groucho de studio een brief waarin hij Warner Brothers beschuldigde van misbruik: de titel 'Night & Day' was gestolen van twee films van de Marx Brothers. 'A Night at the Opera' uit 1935 en 'A Day at the Races' uit 1937.

Copyright
Privacybeleid
Contact