Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Overval met doodswens


Een man in Amerika besluit tot een gewapende overval op een winkel. Gewapend met een pistool ging hij de winkel binnen. Dertig seconden later was de overvaller dood als gevolg van 23 schotwonden. En dat had hij van te voren kunnen bedenken. Want:

 • De winkel die hij wilde overvallen was 'H&J Leather & Firearms': een wapenhandel gespecialiseerd in vuurwapens.

 • De winkel stond vol met klanten. Klanten met vuurwapens.

 • Voor de deur van de winkel stond een politie-auto.

 • Bij de toonbank stond een agent te kletsen met de eigenaar.

  Wat gebeurde er:
  De overvaller kwam de winkel binnen, schoot een paar keer in het plafond en zei dat het een overval was. De agent, de winkeleigenaar en enkele klanten reageerden meteen en schoten de overvaller onmiddellijk neer.

  De lijkschouwer telde 23 kogels uit 7 verschillende wapens.

  Waar of niet waar?
  Verhalen over oliedomme criminelen zijn meestal niet waar, maar er zijn altijd uitzonderingen en dit is er eentje. De Amerikaan David Zaback probbeerde inderdaad in 1990 een wapenhandel in de buurt van de Amerikaanse stad Seatlle te overvallen. Het verhaal is in de loop der jaren wel wat aangedikt, want in totaal werd Zaak 'slechts' vier keer geraakt.

  Dat het verhaal 25 jaar na dato opeens weer opduikt heeft te maken met de Darwin Awards, waarvoor dit een van de genomineerden is. De Darwin Award is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan degene die het jaar ervoor op de meest stupide manier om het leven is gekomen.

 • Copyright
  Privacybeleid
  Contact