Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Chinese eetgewoonten

Prins Philip, de echtgenoot van de Britse koningin Elisabeth, beschikt over vele kwaliteiten, maar tact hoort daar zeker niet bij.

Britse diplomaten hadden de grootste moeite om de betrekkingen tussen Groot Brittannie China weer te normaliseren, nadat de Engelse prins zich tegenover de Britse pers tijdens een staatsbezoek aan China had uitgelaten over de Chinese eetgewoonten.

"Als het vier poten heeft en geen stoel is, als het twee vleugels heeft en geen vliegtuig is, als het zwemt maar geen duikboot is, dan eten ze het op."

Prins Philip deed wel meer boeiende uitspraken in zijn carriere als 'echtgenoot van'. Zo liet de prins ooit weten nog steeds versteld te staan van de mogelijkheden van televisie.

Toch zijn er maar twee dingen die je moet weten: hoe de afstandbediening werkt, en hoe je hem moet verstoppen."

In een ander verhaal over prins Philip komt hij iemand tegen die de lompheid van de prins gemaal met gelijke munt terugbetaalt. Tijdens een staatsbezoek aan Brazilie sprak prins Philip een Braziliaanse admiraal. "Heb je dat allemaal gekregen door rondjes te varen op de Amazone" vroeg de prins terwijl hij naar de onderscheidingen op de borst van de admiraal wees.

"Ja hoogheid", antwoordde de admiraal. "En niet door te trouwen."

Copyright
Privacybeleid
Contact