Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
De oplichter van Pisa


De scheve toren van Pisa is een van de grootste toeristische trekpleisters in Italie. Wanneer op een ochtend een buslading toeristen bij de toren aankomt, zien ze voor de toren een Italiaan in uniform staan.

De man legt uit dat het wel is toegestaan om foto's van de toren te nemen, maar dat het absoluut verboden is om in de toren zelf foto's of video-opnamen te maken.

Alle toeristen moeten hun camera afgeven. De Italiaan plakt op iedere camera zorgvuldig een sticker en overhandigt de toeristen een nummertje dat correspondeert met de sticker op de camera. Wanneer ze de toren weer verlaten hebben, kunnen de toeristen hun camera weer ophalen.

De toeristen beklimmen de toren en genieten van het uitzicht. Wanneer ze beneden komen en hun camera weer op willen halen, is de man met alle camera's verdwenen.

Waar of niet waar?
Van broodje aap-verhalen wordt vaak gezegd dat dezelfde verhalen over de hele wereld verteld worden. Hoewel dat voor een groot gedeelte van de verhalen geldt, zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen waarvan bovenstaand verhaal er eentje van is. In Italie kent iedereen het verhaal over de oplichter van Pisa. Buiten Italie was het tot nu toe onbekend.

Copyright
Privacybeleid
Contact