Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Elvis has left the building

Elvis Presley Het is een gevleugelde uitdrukking: 'Elvis has left the building'. Maar waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan? De oorsprong ligt bij een concert van Elvis Presley, bijna vijftig jaar geleden.

Tijdens een concert dat Elvis in 1957 gaf in Los Angeles, maakte Elvis indruk op het publiek door een speelgoedhondje op te pakken, die hij van zijn platenmaatschappij gekregen had, en daar zogenaamd suggestieve activiteiten mee uit te voeren.

De heupbewegingen van Elvis brachten het (overwegend vrouwelijke) publiek in extase. We hebben het hier over de truttige jaren vijftig en de stunt die Elvis uitvoerde was ongekend. De actie zorgde voor zoveel commotie dat de fans bleven gillen nadat het concert al lang en breed was afgelopen.

In een poging om het publiek tot bedaren te brengen stapte de eigenaar van de concertzaal op een gegeven moment het podium op en sprak de later historische woorden: "Elvis has left the building."

Overigens:
De politie van Los Angeles werd gealarmeerd en was een dag later in grote getale aanwezig in de concertzaal om Elvis te arresteren wanneer hij de stunt nog een keer zou uithalen. Elvis was gewaarschuwd door zijn manager en ging dit keer niet verder dan het aaien van de knuffelhond.

Copyright
Privacybeleid
Contact