Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Psychiatrische inrichting spuit verkeerde man platPERTH - Een psychiatrische inrichting in Australiƫ is ernstig in verlegenheid gebracht doordat zij dagenlang de verkeerde man heeft vastgehouden. De man werd in de inrichting aan handen en voeten vastgebonden aan bed en kreeg zware medicijnen toegediend om hem rustig te houden.

De man was binnengebracht door de politie, omdat zijn uiterlijk overeen kwam met een patient die een paar dagen eerder uit de inrichting was ontsnapt. De man verzette zich hevig, en schreeuwde dat hij iemand anders was dan zij dachten. De behandelende artsen zagen hierin juist bevestigd dat ze de ontsnapte patient voor zich hadden, omdat deze leed aan schizofrenie.

De onschuldige man werd vastgebonden aan bed en met zware medicijnen verdoofd. Ook kreeg hij injecties met het anitpsychotische medicijn Clozapine.

De fout kwam aan het licht toen de politie na enkele dagen wederom een man afleverde bij het psychiatrisch ziekenhuis die leek op de ontsnapte patient. Dit keer bleek het wel de patient in kwestie te zijn.

De North Metropolitan Health Service heeft haar excuses aangeboden aan de man, maar houdt vol dat "alle protocollen op de juiste manier zijn doorlopen".


Geplaatst in de categorie: Medisch.

Copyright
Privacybeleid
Contact