Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Zweed bouwt kernreactor in zijn keukenANGELHOLM - Een Zweed is door de politie verhoord nadat bleek dat hij een kerncentrale aan het bouwen was in de keuken van zijn flat.

De man kwam in beeld bij de politie nadat hij aan een ambtenaar van de gemeente had gevraagd of het eigenlijk wel legaal was om zelf een kernreactor in elkaar te knutselen. Dat bleek niet het geval. De onderdelen van de reactor zijn in beslag genomen.

De man was al een heel eind met de bouw van zijn reactor. Radioactief materiaal kocht hij van buitenlandse bedrijven die radioactief afval kwijt wilden. De man hield zijn vorderingen bij op een weblog. Daar staat te lezen dat de man geen energie met de kernreactor wilde opwekken. "Ik bouw een reactor voor de lol en om te zien of het mogelijk is om thuis atomen te splitsen."

Iets verderop op zijn weblog staat een foto van een vernield gasfornuis. Daaronder staat: "Een meltdown op mijn gasfornuis!! Ik probeerde om americum, radium en beryllium te koken in een oplossing van zwavelzuur. Maar de hele boel explodeerde."

Agenten, uitgerust met geigertellers, hebben metingen gedaan in het appartement, maar er werd geen verhoogde radioactiviteit geconstateerd.


Geplaatst in de categorie: Techniek.

Copyright
Privacybeleid
Contact