Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Small talk met Roosevelt

De Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt stond bekend als een groot politicus. Misschien wel daarom had Roosevelt een hekel aan het houden van 'small talk' tijdens recepties in het Witte Huis.

Roosevelt mompelde meestal maar wat voor zich uit als mensen de president een handje kwamen geven. Al snel kwam de president er achter dat het eigenlijk niet uitmaakte wat hij zei. Mensen luisterden toch niet naar de woorden die hij mompelde.

Om zichzelf te amuseren begroette Roosevelt zijn gasten op een gegeven moment met een mompelend 'Ik heb vannacht mijn schoonmoeder vermoord'.

Dat ging tijdenlang goed. Maar op een keer kreeg Roosevelt op zijn mompelende begroeting een reactie van iemand die wel goed luisterde: "Ik heb vannacht mijn schoonmoeder vermoord."

De gast schudde de president langzaam de hand en zei zachtjes terug: Dan zal ze het er wel naar gemaakt hebben."olspelers in de film, liep Reve rond als een blij kind. Toen Hoffman tegen Reve klaagde over de kwaliteit van het eten antwoordde Reve monter: "Ach, ik leef soms dagen op hosties."

Copyright
Privacybeleid
Contact