Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Moeilijke afdaling


Wintersport in Oostenrijk. Een ervaren skier ziet verwonderd hoe hem van boven op de helling een ineengedoken gestlate op ski's tegemoet komt.

Als de gestalte dichterbij komt ziet de man tot zijn verbijstering dat hij kijkt naar een vrouw die met ontbloot onderlijf gehurkt voorbij komt. Hij kijkt haar na terwijl zij de helling afsuist. De man wordt zo afgeleid dat hij met enige vaart tegen een boom knalt en zijn been breekt.

Op de gipsvlucht die hem naar huis vervoert komt de man met zijn gebroken been naast een vrouw te zitten die van top tot teen in het gips zit. Wanneer de man vraagt hoe dat zo gekomen is antwoordt de vrouw:

Ik moest tijdens het skien enorm plassen. Toen ik achter een steen hurkte en mijn broek liet zakken begon ik naar beneden te glijden en kon ik niet meer stoppen.

Waar of niet waar?
Dit verhaal behoort tot een van de legendes die overal ter wereld verteld wordt. In Nederland werd het door Peter Burger opgetekend in zijn boek "De wraak van de kangoeroe".

Professor Brunvand heeft in de VS uitgebreid onderzoek gedaan naar dit verhaal. hoewel veel mensen claimen dat het hen is overkomen concludeert hij dat het met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet waar is.

Copyright
Privacybeleid
Contact