Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
De vuurproef


Een man in de VS heeft waarschijnlijk de ultieme smoes gevonden voor hen die weleens met een slok te veel op achter het stuur kruipen. De Amerikaan werd een tijd geleden aangehouden en uitgenodigd voor een blaastest. En terecht, zo leek het want de man had een alcoholpromillage van 0,9 in zijn bloed.

De man liet het er echter niet bij zitten en verscheen afgelopen maand voor de rechtbank. Daar verklaarde hij dat hij vuurvreter was en dat het hoge promillage te wijten was aan het feit dat zich waarschijnlijk nog enige resten brandstof in zijn mond bevonden op het moment dat hij werd aangehouden.

Om de rechter te overtuigen gaf hij tijdens de zitting een staaltje van zijn kunnen en deed vervolgens een blaastest. De uitslag gaf aan dat de man een twee keer dodelijke hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De man werd vrijgesproken.

Waar of niet waar?
Het verhaal is niet waar. Naast blaastesten bestaat er ook nog zoiets als bloedproeven. Die zouden in dit geval niet beinvloed zijn door de octaandampen die de man in zijn mond had.

Copyright
Privacybeleid
Contact