Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Welp of lunch?

Onderstaand verhaal doet het goed in de inbox. Dit verhaal wordt medio 2006 in grote getalen doorgemaild.

Lees eerst het verhaal, en kijk dan pas naar de plaatjes:

In een dierentuin in Californie, baarde een tijgermoeder een tijgerdrieling. Door complicaties tijdens de zwangerschap werden de welpjes veel te vroeg geboren. De jonge tijgertjes overleden daarom helaas al snel na de geboorte.

Nadat de tijger-moeder hersteld was van de bevalling, begon haar gezondheid opeens snel achteruit te gaan. Dierenartsen onderzochten de tijger, maar konden geen lichamelijke oorzaak vinden. Ze concludeerden dat de tijger een depressie had nu haar welpjes overleden waren. De artsen redeneerden dat de tijger weer op zou knappen als ze voor andere welpjes kon zorgen.

De dierenartsen vroegen bij verschillende dierentuinen na of er misschien ergens tijgerwelpjes waren die ze konden lenen om de rouwende tijgermoeder op te beuren. Dat bleek helaas niet het geval. De dierenartsen besloten daarom een experiment uit te voeren dat nog niemand had geprobeerd. Soms adopteren moederdieren een jonkie van een andere diersoort.

De enige jonge dieren die de dierenartsen zo snel konden vinden waren biggetjes. De dierenverzorgers kleedden de biggetjes voor de zekerheid met een tijgervelletje aan en plaatsten de jonge dieren bij de moedertijger.

Zouden de dieren geadopteerd worden als welpen of opgegeten worden als lunch? Kijk maar naar de foto's! Je gelooft je ogen niet!!!

Waar of niet waar?
Aandoenlijk verhaal he? Jammer genoeg klopt er niet zo heel veel van. De foto's zijn echt. Het verhaal is compleet verzonnen. Om te beginnen komen de foto's niet uit een naamloze dierentuin in Californie. De foto's zijn genomen in de Sriracha Tiger Zoo in Thailand.

Een kijkje op de website van deze dierentuin leert dat er in Thailand anders aangekeken wordt naar het vermaak in dierentuinen dan bij ons. Zo kun je bij de Sriracha Tiger Zoo terecht voor basketbal-wedstrijden tussen olifanten, een apenshow waarbij chimpansees rondjes fietsen op een podium en een worstelwedstrijd met krokodillen.

"Wij zijn de enige dierentuin waar vrouwen het met hun blote handen opnemen tegen krokodillen", meldt de dierentuin trots.

Goed. Deze dierentuin heeft dus ook een soort van show met tijgers. Als tijgers verklede biggetjes worden losgelaten in het tijgerverblijf. Het publiek houdt de adem in. Hoe reageert de tijger? Eet ze de biggetjes op of niet? Verrassing. De tijger zorgt voor de biggetjes alsof het welpen zijn.

Hoe heeft de dierentuin het voor elkaar gekregen om een tijger te leren dat biggetjes geen lunch zijn? Simpel. Toen de tijger nog een klein welpje was, werd ze gezoogd door een varken. Daardoor ziet ze varkens niet als prooi, maar als familie.

De tijgervelletjes voor de biggetjes zijn overigens puur voor de show. Achter de coulissen eet de tijger de biggen zonder hun toneelkleding ook niet op.

Copyright
Privacybeleid
Contact