Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.

Oscar Wilde pleegt zelfmoord

Oscar Wilde De Ierse schrijver en dichter Oscar Wilde stond in de tweede helft van de negentiende eeuw niet alleen bekend om zijn literaire werk, maar ook om zijn uitbundige levensstijl en zijn scherpe tong.

Die scherpe tong leidde niet alleen tot onvergetelijke one-liners zoals 'iedere keer dat mensen het met mij eens zijn, heb ik het idee dat ik het mis heb'. Oscar Wildes grote mond leidde ook meermalen tot heftige discussies.

Een keer in een Londense societeit was Oscar Wilde met een adellijke heer in discussie over een triviaal onderwerp. De gemoederen liepen zo hoog op dat de twee debaters besloten tot een weddenschap. Degene die het bij het verkeerde eind had, zou zelfmoord moeten plegen.

Oscar Wilde bleek het bij het verkeerde eind te hebben, en aangezien hij de weddenschap had verloren, werd er door de heren van de societeit een pistool aangerukt. Een man een man, een woord een woord tenslotte.

Oscar Wilde pakte het pistool aan en trok zich terug in een studiekamer, terwijl de aanwezigen in de societeit wachtten op wat komen ging. Vijf minuten lang was het stil. Toen klonk er uit de studiekamer een pistoolschot.

Na enige momenten van gepaste stilte besloot een van de societeitsleden toch maar eens te gaan kijken. In de studiekamer trof hij Oscar Wilde aan, zittend aan het bureau met het pistool nog in zijn hand. Terwijl hij de geschrokken man in de deuropening aankeek zei hij: "Ik heb gemist."

Copyright
Privacybeleid
Contact