Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
De dode kinderen

Een vrouw had drie kinderen. Een jongen van drie, een meisje van twee en een pasgeboren baby. Op een dag deed de vrouw haar dochter in bad, terwijl haar zoontje in de woonkamer op de baby moest letten.

De jongen ontdekte al snel de zachte plek op het hoofd van de baby, waar de schedeldelen nog niet aan elkaar gegroeid zijn. Hij drukte op de plek, en drukte zijn vinger per ongeluk helemaal in het hoofd van het kind. De baby overleed ter plekke. De jongen schrok zo van wat hij gedaan had, dat hij de straat oprende. Een langsrijdende vrachtauto kon hem niet meer ontwijken.

De moeder hoorde de herrie buiten, en ging kijken wat er aan de hand was. Onder de vrachtauto lag haar overleden zoontje. Hysterisch rende de moeder terug het huis in. Daar ontdekte ze de dode baby. Een paar minuten later ontdekte ze ook dat haar dochter in het bad was verdronken.

Waar of niet waar?
Niet waar. Dit verhaal wordt letterlijk al eeuwen verteld en heeft heel veel variaties. Alle verhalen eindigen ermee dat een moeder haar kinderen alleen laat, met fatale gevolgen. De moraal van het verhaal: moeders, laat uw kinderen nooit alleen.

Copyright
Privacybeleid
Contact