Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
De dood en het meisje

Er gebeurden vreemde dingen in een ziekenhuis in Zuid Afrika. Zes weken achter elkaar ging er iedere vrijdagavond iemand dood op de Intensive Care. Op zich niets bijzonders. Maar hier overleed de patient iedere keer ongeveer om 9 uur 's avonds en was het iedere keer de patient die het dichtst bij de deur lag.

De oplossing voor het mysterie kwam toen de verpleegkundigen op de Intensive Care ontdekten dat de vloer van de afdeling iedere vrijdagavond gepoetst werd. Om stroom te krijgen voor haar poetsmachine haalde de schoonmaakster de stekker uit de apparatuur die naast het bed stond.

Vanwege het lawaai dat de poetsmachine maakte, hoorde de schoonmaakster nooit de alarmbellen of het stervensgereutel van de patient. De schoonmaakster vertelde dat ze de stekker er wel uit moest halen omdat er verder geen vrij stopcontact op de afdeling was. Het ziekenhuis heeft inmiddels een extra stopcontact laten plaatsen.

Waar of niet waar?
De Amerikaanse folklorist Jan Harold Brunvand meldt in zijn boek "Too good to be true" dat dit verhaal in Zuid-Afrika al jaren verteld werd voor een krant een artikel aan de legende wijdde om de herkomst te achterhalen.

Andere kranten namen het verhaal over, maar vergaten te melden dat het verhaal niet bevestigd kon worden. In Nederland verscheen het verhaal in 1996 in het blad Nursing, een blad voor verpleegkundigen.

Het verhaal is inmiddels ook al eens gebruikt in een Tv-commercial in Frankrijk. Het verhaal vormde ook de plot van een aflevering van de Engelse detectiveserie 'Inspector Morse'.

Copyright
Privacybeleid
Contact