Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Het lichaam van Einstein

Even was het wereldnieuws: De Amerikaan Ron Harris bood op zijn website eicellen van mooie vrouwen te koop aan aan echtparen die geen kinderen kunnen krijgen. Journalisten hadden al snel door dat het hier ging om een truc van een pornoboer die bezoekers naar zijn website wilde lokken. Van het verhaal bleek namelijk niks waar te zijn.

einstein Het idee is evenwel niet nieuw. In de jaren vijftig ontmoetten Albert Einstein en Marilyn Monroe elkaar op een feestje.

"Zou het geen fantastisch idee zijn wanneer wij samen kinderen kregen", vroeg Marilyn Monroe aan Einstein. "Stelt u zich eens voor. Kinderen met uw hersens en met mijn lichaam."

Einstein dacht daar even over na en antwoordde toen dat hij het een slecht idee vond. "Waar ik bang voor ben is dat wij kinderen krijgen met uw hersens en mijn lichaam."

Waar of niet waar?
Jaren geleden stond dit verhaal in Readers Digest. Dit blad vormt de kiem en verspreidingsbron van zeer veel apocriefe verhalen. Het waarheidsgehalte van bovenstaande gebeurtenis is dan ook met een fiks korereltje zout te nemen.

Copyright
Privacybeleid
Contact