Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
Stinkende garnalen


Een echtpaar was al jaren gelukkig getrouwd. Tot het moment dat de man een andere vrouw ontmoette waarop hij verliefd werd. Met haar wilde hij zijn verdere leven delen. Hij scheidde van zijn echtgenote en tegen haar wil trof hij een regeling. Die bestond eruit dat de man met zijn nieuwe vriendin in het echtelijk huis bleef wonen. De echtgenote moest opkrassen.

De verlaten vrouw voelde zich bedrogen en zon op wraak. In het hele huis waren de gordijnen opgehangen met holle koperen roedes. De vrouw nam de uiteinden van de roedes en vulde de roedes met garnalen. Enkele dagen later vertrok ze.

Na enige tijd begon het in het huis verschrikkellijk te stinken. De man en zijn nieuwe partner zochten het hele huis af naar de bron, maar konden niets vinden. Uiteindelijk werd zelfs de GGD om advies gevraagd. Ook zij keerden onverrichtterzake terug. Omdat de stank ondraaglijk werd, heeft het nieuwe paar besloten de woning te verlaten en elders te gaan wonen De gordijnroedes werden meegenomen. Die waren immers te mooi om te laten hangen.

Waar of niet waar?
Een verhaal uit het boekje zou je kunnen zeggen. Het verhaal zou waar gebeurd kunnen zijn. Er is een overdaad aan broodje-aapverhalen waarin een gescheiden vrouw wraak neemt op haar (ex-) man. Dit verhaal is daar een mooi voorbeeld van. Deze truc is overigens ook gebruikt in de film "Double Bill".

Copyright
Privacybeleid
Contact