Ben je op zoek naar een specifiek verhaal? Je vindt het het snelst via onderstaande zoekfunctie.
De pinguin domino theorie


Een Mexicaanse krant meldde onlangs dat verveelde Britse RAF-piloten op de Falkland eilanden een nieuw spelletje ontdekt hebben.

Toen de piloten ontdekten dat de plaatselijke pinguins gefascineerd zijn door vliegtuigen, zochten ze een strand uit waar veel pinguins bij elkaar staan aan de waterkant. Tienduizend pinguins draaien hun

Wanneer de piloten hun toestel draaien en weer langskomen, draaien de pinguins hun hoofden de andere kant op, als toeschouwers die kijken naar een tenniswedstrijd in slow-motion. Ooooh!

Dan vliegen de piloten naar zee, draaien hun toestel en vliegen recht over de pinguins heen. Ooooooh! Koppen gaan omhoog, omhoog, omhoog en tienduizend pinguins vallen gelijktijdig op hun rug.

Waar of niet waar?
Dit verhaal werd populair na een Britse TV-commercial waarin het hele verhaal wordt verfilmd, waarna de commercial afsluit met de naam van het product. Het verhaal deed echter al eerder de ronde.

Het verhaal is niet waar. Pinguins schijnen een hekel aan vliegtuigen te hebben. Piloten van de RAF melden dat de pinguins massaal in zee duiken wanneer je er met een straaljager overheen vliegt.

Copyright
Privacybeleid
Contact